Pravila blackjacka

Učenje blackjacka je lahko izziv, odvisno od pristopa. Z izčrpnim vodičem za blackjack se boste naučili igrati blackjack in dobiti najboljšo vrednost za vsako izvedeno stavo.

Če se želite naučiti blackjack za igranje doma ali v kazinu, vam bo naš vodič zagotovil potrebne osnove. Ko boste predelali vodič, boste znali profesionalno igrati blackjack in se optimalno odločati.

Ta del strani obravnava pravila blackjacka. Naučil vas bo, kako igrati blackjack 21. Vsakič, ko boste dobili karte, boste vedeli, ali se morate odločiti za stand (ne povleci), hit (dodatno karto), double (podvojitev) ali split (deljenje), odvisno od situacije. Naučili se boste tudi, kako staviti pri blackjacku, kdaj povišati ali znižati stave, glede na okoliščine.

Vodič vas bo na preprost način naučil igrati blackjack. Izrazov in osnovnih strategij se boste naučili v nekaj minutah. Stran o strategijah vas bo podučila o zapletenih pravilih in strategijah, tukaj pa boste spoznali pravila za začetek igranja.

Blackjack pravila: Osnovna pravila igre

Preprosta, univerzalna pravila blackjacka izgledajo tako:

 • Igralec dobi dve karti, obrnjeni s prednjo stranjo navzgor.
 • Delivec dobi dve karti, eno s prednjo stranjo navzgor, drugo s hrbtno stranjo navzgor.
 • Delivec napove vrednost kart v igralčevi roki.
 • Igralec se odloči za hit, stand, double ali split.
 • Delivec igralcu na zahtevo razdeli dodatne karte.
 • Delivec si razdeli dodatne karte, glede na pravila za blackjack delivca.
 • Karte se primerjajo, razglasi se zmagovalca.

V nasprotju z baccaratom ali ruleto, je blackjack igra veščin in sreče. Možne odločitve pri blackjacku:

 • Stand (ne povleci): Če ste zadovoljni z vrednostjo svojih kart ali verjamete, da bo delivec pogorel, se lahko ustavite in ne sprejmete dodatnih kart.
 • Hit (dodatna karta): Če želite zvišati vrednost svojih kart, lahko zahtevate dodatno karto.
 • Split (deljenje): Ko dobite par, lahko karte razdelite. Vplačate lahko dodatno stavo in igrali boste v dveh ločenih igrah proti delivcu. Za vsako od iger lahko zahtevate dodatne karte.
 • Double (podvojitev): Podvojite svojo skupno stavo, dobite še eno karto in se morate po tej karti ustaviti.
 • Surrender (predaja): Na voljo pri nekaterih oblikah igre; predaja vam omogoča, da se predate in izgubite samo polovico svoje stave.
 • Insurance (zavarovanje): Če je delivčeva karta as, lahko zavarujete stavo v vrednosti polovice vaše začetne stave. Če ima delivec 21, boste dobili svojo zavarovano stavo.

Karte s številkami imajo vrednost navedeno na prednji strani, vsaka polna karta je vredna 10 točk. Vrednost asa znaša 1 ali 11 točk, odvisno od drugih kart.

Kaj pomeni hard (trda) in soft (mehka) roka pri blackjacku? Trda je kombinacija brez asa, mehka pa z asom.

Pravila blackjacka dovoljujejo vse možnosti, toda opcija surrender je na voljo le včasih. Poznati morate tudi pravila za stave pri blackjacku, ki se nanašajo na strategije.

Kako zmagati pri Blackjack: Koristni nasveti

Kot pri vseh igrah na srečo, ima tudi pri blackjacku kazino prednost, toda s pomočjo naprednih strategij je mogoče to prednost zmanjšati in najti najboljši način za zmago.

Tukaj sreča predstavlja pomemben element in je, za razliko od pokra, igra, kjer dolgoročno ni mogoče zmagovati.

Morate si zapomniti, da je štetje ključnega pomena za zmago nad igralnico.

Igralci, ki iščejo načine za zmago pri video blackjacku, morajo upoštevati naše nasvete in strategije in zagotovo se bodo na dolgi rok približali zmagi. Če si zagotovite najboljšo možno priložnost, bo tudi sreča na vaši strani.

popup

Prejmite impresiven bonus iz varne spletne igralnice

€300